Ianau Narcis Iustin – Romanii au Talent – VIDEO

Ianau Narcis Iustin – Romanii au Talent – VIDEO

Baiatul cu o voce si un talent dumnezeiesc – Narcis Iustin Ianău la emisiunea “Romanii au Talent” preselectia si semifinala din 1 aprilie

Narcis Iustin Ianău este adolescentul de 16 ani care a uimit întreaga Românie cu vocea sa, după participarea la show-ul „Românii au talent“.

„Cred că acesta este începutul unei noi vieţi pentru tine“

- a spus Mihai Petre, impresionat de prestaţia tânărului din Bacău.

Narcis Iustin Ianău s-a detaşat clar în prima ediţie a concursului de la Pro TV prin talentul său. El i-a surprins pe spectatori, telespectatori şi pe membrii juriului cu vocea sa de contratenor, interpretând aria „O mio babbino caro” (arie de soprană), din opera „Gianni Schicchi”, de Giacomo Puccini.

 

Semifinala din 1 aprilie 2011 – Romanii au talent: VIDEO Narcis Ianău a ridicat din nou publicul şi juriul în picioare la “Românii au talent”! A ajuns în finală

:film:

 

Adolescentul se temea că nu se va califica în finală, a spus el, la finalul serii.

 

“Mă gândeam că o să mă clasez pe locurile 3-4. Nu mi-a venit să cred când am aflat că sunt pe primul loc, eu nu credeam că voi trece de semifinală”, a declarat Narcis.

“Mă recunosc mulţi oameni pe stradă, îmi cer autografe. Este uimitor pentru că m-au văzut o singură dată lat televizor şi dintr-o dată totul s-a schimbat. Mie îmi place că se întâmplă aşa, asta visam încă de când eram mic”, a mai spus contratenorul.

 

:film:

 

:film:

:film: Românii au talent – PreselecÈ›ia 1 (18 februarie) – Narcis Iustin Ianău


Filmuleţul despre Iustin nu părea să anunţe vreun moment artistic deosebit, iar prezentarea chiar începea într-o notă ironică. „Pare să fi greşit adresa”, spunea o voce din off, în timp ce pe ecran rulau imagini cu Iustin în mijlocul mulţimii de oameni veniţi la preselecţie. De altfel, vocea în schimbare a adolescentului nu părea deloc un argument plauzibil atunci când acesta a declarat, sigur pe el, că glasul este atuul care îl poate ajuta să câştige competiţia „Românii au talent” şi marele premiu de 120.000 de euro.

:film: Uluitor – Talent creat de Dumnezeu, Narcis Iustin Ianău la emisiunea “Romanii au Talent”


Mulţi dintre spectatorii prezenţi în sală au schiţat măcar un zâmbet – unii chiar au izbucnit în hohote de râs – atunci când Iustin şi-a făcut apariţia pe scenă. Åži cei trei membri ai juriului, Mihai Petre, Andra şi Andi Moisescu, păreau sceptici în privinţa calităţilor vocale ale adolescentului.

:film: Ianau Narcis Iustin, inregistrare personala


De la ironie la şoc

A fost nevoie doar de două versuri ca opinia generală să se schimbe la 180 de grade, iar publicul să izbucnească în aplauze. „Sper că vei da la Conservator. Sunt foarte rare cazurile de contratenori. Nici n-am ce să mai zic…”, a spus Andi Moisescu la finalul momentului artistic. „Ne-ai şocat într-un mod extrem de plăcut. Cânţi minunat. A fost un şoc, dar unul plăcut”, a adăugat Andra.

„Când ai intrat pe scenă mă aşteptam să-mi explici Teorema lui Pitagora sau să-mi desenezi un triunghi isoscel”, a completat Mihai Petre. „Mi se pare că are tot ce-i trebuie să câştige el premiul cel mare de la «Românii au talent»”, a conchis Andi Moisescu.

:film:Interviu semifinala – Narcis Iustin Ianau


 

Descoperit la biserică

Pe lângă vocea specială cu care a impresionat întreaga Românie, adolescentul de 16 ani are şi o poveste de viaţă impresionantă. Narcis locuieşte cu tatăl său şi cu fratele mai mic, Marius Cristian, în satul Baraţi din judeţul Bacău. Mama lui este plecată de aproape 12 ani în Italia, unde lucrează ca menajeră şi îşi vede familia o lună pe an, când vine acasă în concediu. Tatăl său nu mai are de muncă de doi ani, pentru că fabrica de bere la care lucra a dat faliment. Nu a mai reuşit să se angajeze, iar un impediment îl reprezintă faptul că are deficienţă de vedere la ambii ochi.

Iustin a fost atras de muzică de mic, iar prima oară a cântat la vârsta de 5 ani, în corul bisericii. Dascălul bisericii i-a auzit vocea şi, fascinat, l-a aşezat în rândul sopranelor, unde copilul a cântat timp de patru ani.

Părinţii s-au opus

Pentru că foarte puţini i-au înţeles talentul, Iustin a avut de suferit: ceilalţi copii au râs de vocea lui, l-au tachinat, l-au respins, ba chiar l-au bătut. Până şi părinţii lui s-au opus mult timp şi nu au fost de acord ca el să cânte pe această voce de „fată”. Adolescentul crede că a moştenit vocea de la părinţi. Aceştia nu au cântat niciodată în public, dar copilul i-a auzit fredonând prin casă. Åži Marius, fratele lui Iustin, cântă, având o voce de bariton. Iustin îşi doreşte ca la un moment dat să cânte alături de familia lui.

Audienţă-record

Prima ediţie a show-ului care a debutat vineri, la Pro TV, a transformat emisiunea în cel mai urmărit program de divertisment din 2004 până în prezent. „«Românii au talent» e un program foarte bine făcut, foarte bine promovat şi conform cu regulile meseriei numite televiziune. Ciudat pare numai în România că aşa ceva poate funcţiona, fiindcă pe ecranele TV româneşti se tăvălesc de câţiva ani moderatori plătiţi de politicieni şi, pe de altă parte, diferiţi monştri care «aduc audienţă»”, explică analistul media Iulian Comănescu. „Reţeta e cunoscută şi chiar achiziţionată din afară, dar asta nu anulează meritul Pro TV: preselecţia a fost una anevoioasă şi lansarea a trebuit amânată fiindcă nu se strângeau destule talente. S-a dovedit că a meritat”, completează Comănescu.

„De când mă ştiu am fost luat în râs de mai toţi colegii”

Narcis Iustin Ianău a început orele de canto în septembrie 2010, abia la o lună după ce au avut loc filmările primei etape a consursului difuzat de Pro TV. A învăţat singur fragmentul muzical pe care l-a interpretat în emisiune ( „O mio babbino caro” ) după ce a studiat zeci de ore singur pe internet.

„Adevărul”: Cine te-a sfătuit să participi la acest concurs?

Iustin Ianău: Bunica mea, Lucia, şi gândul meu. Bunica a crezut de la început în vocea mea. Pentru concurs am pregătit mai multe piese, însă, în cele din urmă, am decis că „O mio babbino caro” mă reprezintă cel mai bine şi îmi pune în valoare vocea. Am repetat-o de peste 1.000 de ori şi, într-un final, mi-a ieşit. Repetam în curte, în casă, oriunde. Recunosc că nu am fost foarte mulţumit de prestaţia mea din emisiune. Puteam şi mai bine.

Când ţi-ai dat seama de calităţile tale vocale?

Prima dată şi-a dat seama bunica, mama tatălui meu. Aveam 5 ani şi cântam toată ziua fel de fel de melodii. Å¢in minte cum într-o zi, după ce am venit de la grădiniţă, mi-am pus pe cap un cearşaf şi, cocoţat pe o masă din curte, m-am apucat să cânt „Trandafir de la Moldova”. Apoi, după ce am terminat clasa a VIII-a, am interpretat cu unul dintre colegii mei o melodie pe scena Sălii Ateneu din Bacău. Apoi am început să merg la un internet café din oraş, deoarece acasă nu aveam cablu. Acolo mi-am dat seama că pot imita vocea mai multor cântăreţi. Nu mi-e greu să-i imit pe Michael Jackson, Celine Dion, Enia, Vitas sau Maria Callas.

De la cine crezi că ai moştenit acest talent?

Cred că de la ambii părinţi, dar în special de la tata, care în tinereţe avea o voce bună. Acum a mai răguşit (râde). Cred că de la ţigări (râde cu poftă). Totodată, şi mătuşa mea, Elena, sora tatei, cântă în corul bisericii. De fapt, acolo am cântat şi eu pentru prima dată în public.

Cum eşti văzut de copiii de vârsta ta?

De când mă ştiu am fost luat în râs de mai toţi colegii. Am avut o perioadă când nu trecea nicio zi fără bătaie. Mai ales după ce am obţinut premiul întâi pe judeţ la Olimpiada de Religie şi locul trei pe Moldova. Cred că erau invidioşi pe mine. Acum, că sunt la un liceu de Arte, iar clasa are profil de muzică nu mai am aceleaşi neplăceri.

Cum te simţi tu la 48 de ore după ce ai devenit vedetă?

Mi se pare ciudat. Vedetă e mult spus. Inainte aveam pe Facebook aproape 120 de prieteni. Acum am ajuns la 3.000, dintre care 2.000 sunt fete şi toate vor să fie prietene cu mine. Dintre toate, una singură îmi place. O cunosc dinainte să apar la televizor.

Ce-ţi mai place în afară de muzică?

Să fac prăjituri. Mă pricep foarte bine la chec şi la tort de mere. Fac şi curăţenie în casă. Mama e în Italia de 12 ani, trebuie să-l ajute cineva pe tata.

Impresionaţi de Iustin

Membrii juriului şi cei doi prezentatori, Pavel Bartoş şi Smiley, povestesc pentru „Adevărul” cum au perceput momentul susţinut de Iustin.

Andra: „Cred că am spus totul printr-o singură privire atunci când Iustin a început să cânte. Nu mi-am imaginat că are o asemenea voce, atât de rară în întreaga lume”.

Mihai Petre: „Am văzut un băiat slăbuţ şi timid, cu o voce subţire, şi nu ştiam la ce să mă aştept. Ce a urmat m-a lăsat fără cuvinte”.

Andi Moisescu: „Narcis este fenomenul despre care m-am abţinut cu greu să nu vorbesc până acum în interviuri. Este omul care, cred eu, va da un alt înţeles noţiunii de vedetă”.

Smiley: „Reacţia noastră este la fel ca cea a telespectatorilor, pentru că înaintea show-ului habar nu aveam cine va urca pe scenă şi ce anume va face. Talentul lui era bine ascuns, iar atunci când a ieşit la iveală… vedeţi ce s-a întâmplat”.

Pavel Bartoş: „Momentul în care a început să cânte m-a lăsat fără glas! Când a revenit în culise, ar fi trebuit să-i preluăm emoţiile, dar eram mai emoţionaţi decât el”.

Sursa: www.adevarul.ro

Votează articolulArticole pe aceași temă17 Comentarii

 1. Marius Adrian Porojnicu a spus:

  Contra-tenor?!? Cine a scos perla asta ?Vocea pustiului se duce foarte sus chiar si pentru o…soprana ! Logic deci, vocea pustiului poate fi considerata contra-alto{!!!} si…da(!!!) e extrem de rara !!!!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Pingback: Tweets that mention Ianau Narcis Iustin - Romanii au Talent -- Topsy.com

 3. Pingback: Ianau Narcis Iustin – Romanii au Talent – Baiatul cu o voce si un talent dumnezeiesc – Narcis Iustin Ianău la emisiunea "Romanii au… | Ziarul Baricada | Stiri, Evenimente, Editoriale

 4. Pingback: Ianau Narcis Iustin – Romanii au Talent – VIDEO – Baiatul cu o voce si un talent dumnezeiesc – Narcis Iustin Ianău la emisiunea “Romanii au Talent” | Noutati din Romania

 5. Poze a spus:

  chiar am ramas socata la ce voce are :O:o nu pot sa cred…..bravo lui felicitari toata lumea a ramas impresionata :>

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Silvia a spus:

  Este Dumnezeiesc. Nu ma pot abtine sa nu il ascult. Parca aud ingerii cand canta el. E divin

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. ciulin cezar cristian a spus:

  parca visez,are o voce ireala,cand il ascult izbucnesc in lacrimi,inchid ochii si ascult aceasta voce inegalabila si am impresia ca am ajuns in rai ,nu exista superlative care sa nu se ofileasca in fata acestui copil minunat ,inocent, inger pe care ni la daruit bunul dumnezeu ,fie ca viata ta sa fie incununata de flori,succese,impliniri pe toate planurile ,fac o plecaciune in semn de respect si admiratie in fata ta narcis trimis al domnului isus .

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 8. ciulin cezar cristian a spus:

  ma abtin cu greu sa nu te ascult ,lacrimile cad, nu ma pot abtine din lacrimi ma trec fior de cite ori te ascult,un talent ca narcis nu se va mai naste niciodata este greu de egalat vreodata ,va rog sa il rugati pe narcis in finala sa poarte o mantie alba precum ingerii,pentru ca asta este un inger.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 9. ZOLZO a spus:

  deci…copilul acesta imi da fiori cand canta…..e superb …..ASTA DA TALENT! :sweat:

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 10. angelina a spus:

  ESTE SUBLIM! sunt fascinata si uluita in fata acestui imens talent,NARCIS! romani,popor minunat–priviti ce minunatii se nasc aici!!! felicitari din inima Narcis,tu vei lua marele premiu si multe alte premii incat intreg mapamontul te v-a ovationa ca pe o mare minune a lumii!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Ana a spus:

  Buna ! Sunt placut uimita de talentul tau.Esti putin spus talentat. Baiatul meu studiaza la aceeasi scoala cu tine ,mereu cand te vede ,vine acasa foarte incantat ca te-a vazut.Noi te sustim si suntem convinsi ca premiul mare iti v-a apartine .Te sustinem si te iubim!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Silvye a spus:

  Pacat ca a castigat hipster-ul ala “Romanii n-au talent”. Narcis era cu adevarat talentat.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Elena a spus:

  Este uimitor cât de nepăsători sunt conaţionalii noştri, încât să treacă pe lângă un asemenea fenomen şi să nu facă nimic în promovarea lui. Dacă IUSTIN NARCIS nu s-ar fi prezentat la “Românii au talent”, n-am fi ÅŸtiut niciodată de acest copil cu voce sublimă.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 14. ung a spus:

  a castigat un boschetar …. pacat narcis este cel mai tare

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 15. cosmin a spus:

  Deci cand l-am auzit prima oara sa sculat paru pe mine!
  deci chiar are talent el ar fii trebuit sa castige dar….nu a fost sa fie
  eo l-as sfatui sa participe si la editia urmatoare poate de data asta reuseste!
  Eu ai tin pumnii in caz de participa!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 16. VISIA MARIAN a spus:

  IESTI UN COPIL MINUNAT DE VOCE NICI NU MAI AM CE SPUNE ,BRAVO AI INTRECUT MULTI MARI ARTISTI.SA FI SANATOS SI CONTINUA SA CANTI CU INCONFUNDABILA TA VOCE

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0


*

*

Opțional puteți adăuga imagini (JPEG)

 

Citește și:


Top