O armată formată din brigăzi paramilitare ungare este gata de luptă

Autonomia înarmată a pumnului maghiar

La granița cu România, în Ungaria, pădurile sunt pline de grupări paramilitare instruite pentru lupte urbane

Garda Maghiară (Magyar Gárda), Plutonul secuiesc și Frontul Național Maghiar (Magyar Nemzeti Arcvonal – MNA) instruiesc brigăzi paramilitare în România

JobbikAutonomia înarmată a pumnului maghiar

Când nu mai au răbdare să mai defileze sub formă ”civică” şi ”europeană”, extremiştii maghiari trec la pumni, dar şi al prezenţei ciudate a unei organizaţii paramilitare la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal care are loc în prezent la Joseni, în Harghita. Semn că marii luptători pentru idealurile lui Horthy nu mai au răbdare şi că îşi dau arama pe faţă.

A crezut cineva în lupta paşnică şi plină de ”argumente” a extremiştilor maghiari? Foarte rău, pentru că în spatele ei se ascunde altceva.

Prezenţa mişcării paramilitare “Nemzeti Őrsereg Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület” din Ungaria, un fel de gardă patriotică păstrătoare de tradiţii militare, la tabăra tineretului maghiar care s-a desfăşurat la Harghita. Organizaţia este, de fapt, continuatoarea sub alt nume a Gărzii Maghiare interzise până şi în Ungaria ca mişcare de extremă dreapta. În plus, la eveniment va fi prezent şi fostul şef al Gărzii Maghiare, Vona Gabor, în prezent lider al partidului nazist Jobbik.

De ce este nevoie de uniforme militare şi de demonstraţii de forţă la o tabără a tineretului maghiar dedicată autonomiei?

Şi de când a devenit România locul de expozeu a nebuniei extremiste de inspiraţie nazistă? Extremiştii maghiari nu mai fac efortul de a se ascunde în spatele cuvintelor frumoase. Ameninţările lor la adresa integrităţii României iau de aceea forme din ce în ce mai ameninţătoare. Semn că anunţul privind protectoratul Ungariei este luat mai în serios decât au vrut să creadă unii dintre liderii de opinie din România, care au tratat-o ca pe o glumă proastă. Proastă, da. Glumă, nu.

PERICOL IMINENT – FORȚE PARAMILITARE MAGHIARE ÎN ROMÂNIA

Vă prezentăm ÎN PREMIERĂ armata care așteaptă ordinul de a lupta pentru refacerea UNGARIEI MARI

- Aşa arată demonstraţiile ”paşnice” pentru autonomie a grupărilor paramilitare maghiare:

VIDEO: Grupările paramilitare maghiare

Recrutări în Garda Maghiară

Recruţii organizaţiei trebuie să semneze un act prin care se obligă să nu divulge secretele interne.

Înfiinţarea în România a unei ramuri a organizaţiei extremiste Garda Maghiară, interzisă deja în Ungaria.
După o perioadă de monitorizare discretă, persoanele recrutate de Garda Maghiară – Plutonul Secuiesc sunt testate, iar după instrucţie depun jurământul pe sfânta coroană ungară.

În cuibul Gărzii Maghiare Încorporările în Plutonul secuiesc ( subunitate a Gărzii Maghiare, ce aparţine de batalionul „Wass Albert”, de la Gyor- Ungaria) sunt făcute de către ofiţerul recrutor Csibi Barna (30 de ani). El a fost instruit de către superiorii din Ungaria, iar activitatea de recrutare se face după anumite tipare.

Formular în limba română de adeziune la Garda MaghiarăAdeziunea

Orice potenţial nou membru este în prealabil monitorizat o anumită perioadă de timp. De asemenea, se culeg informaţii despre persoana vizată, astfel încât profilul acesteia să corespundă activităţiii şi obiectivelor Gărzii.

După depăşirea acestor etape, candidatul trebuie să completeze mai multe chestionare. Cel de adeziune conţine două capitole cu întrebări-capcană, dar şi cu întrebări prin care se urmăreşte obţinerea unor informaţii esenţiale:

Vrei să devii gardist?

La acest capitol, candidatul trebuie să răspundă unor întrebări de genul: „ Dispui de bocanci negri, pantaloni de instrucţie, cămaşă albă, vestă şi şapcă?

Vrei să devii simpatizant?

Acest capitol cuprinde o altă serie de întrebări: „Ai făcut armata?“, „Dacă da, ce grad şi la ce armă?“, „ Ai instruit şi pe alţii?“. Cel care vrea să devină „simpatizant” mai trebuie să menţioneze dacă practică „sporturi speciale” sau dacă ar fi dispus să-şi rişte viaţa în contextul în care, „într-un cadru constituţional, ar fi nevoie de militari”. Nu se precizează dacă este vorba de „cadru constituţional” maghiar sau român.

Una dintre ultimele întrebări este următoarea:

„Pe ce plan poate Garda Maghiară şi naţiunea să conteze pe dumneavoastră şi pe ce plan doriţi să vă desfăşuraţi activitatea alături de noi?”

Ultimul angajament din chestionar este următorul:

„Iau cunoştinţă că încălcarea prezentei adeziuni duce la excluderea mea imediată din Garda Maghiară”.

2013-07-23-mna-orszagos-nyari-tabor-2013-4Antrenamentele

Deşi asociaţia ce urmează a fi înfiinţată, „Garda Maghiară – Plutonul Secuiesc“, îşi declară obiectivele civice şi culturale, membrii Gărzii Maghiare recunosc faptul că principalul scop este autonomia, confundată de multe ori cu independenţa.

O celulă a Plutonului Secuiesc, formată din şase membri, este frecvent semnalată făcând antrenamente de luptă atât în oraş, în spatele Liceului „Gabor Aron”, cât şi în munţi, la Valea Uzului, în condiţii extreme. Instructor era un anume Arpad Magyarosy, din Sovata. Tot la Valea Uzului, unde se află un cimitir al soldaţilor căzuţi în Primul Război mondial (români, maghiari, germani), în luna august a fiecărui an au loc comemorări la care participă inclusiv militari unguri. În zonele greu accesibile ale Văii Uzului, pe Vârful Mădăraş (1.801 metri), membrii Gărzii Maghiare îşi desfăşoară antrenamentele, cele mai dure fiind cele din perioada iernii. Ei îşi marchează locurile „plantând” cruci apostolice (dublu barate) cu însemnele organizaţiei şi cu hărţi ale Ungariei mari, deşi public încearcă să convingă delimitarea lor de aspiraţiile revizioniste.

Antrenamentele „speciale” sunt justificate de Csibi Barna, iniţiatorul şi recrutorul organizaţiei, prin necesitatea de a avea membri pregătiţi pentru orice situaţie.

„Însă, degeaba un aspirant este cel mai tare din parcare dacă noi nu ştim că putem conta pe el. Nu este recrutat în funcţie de aptitudini, ci de modul în care răspunde întrebărilor din chestionarul de adeziune.”

- spune ofiţerul de recrutare. Nu recunoaşte caracterul paramilitar al antrenamentelor efectuate.

„Deocamdată nu ne pregătim astfel.”

- susţine „ofiţerul” recrutor.

Tratatul de la Trianon

Tratatul de la Trianon a fost semnat la data de 4 iunie 1920 între Puterile Aliate învingătoare în Primul Război Mondial şi Ungaria, în calitate de stat succesor al Imperiului Austro-Ungar, stat învins în Primul Război Mondial. Printre alte reconfigurări de frontiere, s-a semnat şi revenierea Transilvaniei şi a părţii răsăritene a Banatului la România.

Anunţ pentru recrutarea de noi membriAnunţ pentru recrutarea de noi membri

Numeroşi reprezentanţi ai autorităţilor locale susţin, din convingere sau din interes politic, chiar şi unele demersuri exotice ale organizaţiilor extremiste. Una dintre aceste iniţiative aparţine Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate (HVIM), care a propus Consiliului Local Miercurea Ciuc ca la intrările în localităţi să fie amplasate indicatoare în limba „runic secuiască“. Iniţiativa a fost aprobată şi pusă în aplicare prin Hotărârea Consiliului Local nr. 101 din 26 iunie 2009. Decizia a fost atacată în instanţă de Prefectura Harghita, procesul fiind pe rol. Indicatoarele runic secuieşti sun instalate cu bani de la bugetul local, hotărârea fiind motivată prin aceea că „secuii au folosit alfabet cu semne asemănătoare celor din alfabetele runice înainte de a adopta alfabetul latin sub influenţa Bisericii Catolice”.

Fraternizarea cu alte organizaţii similare

Excelentele relaţii din ultimii ani dintre Bucureşti şi Budapesta contribuie în mare măsură la prevenirea unor acţiuni în forţă a organizaţiilor extremiste.

În Transilvania şi cu precădere în judeţele locuite de secui (Mureş, Harghita şi Covasna), în afara Gărzii Maghiare activează alte două organizaţii revizioniste, care atrag atenţia prin virulenţa cu care militează pentru refacerea Ungariei mari. Este vorba HVIM („Mişcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate”) şi de EMI (Tinerii Maghiari din Transilvania).

Tinerii Maghiari din cele 64 de Comitate- HVIM

„Mişcarea Tinerilor Maghiari din cele 64 de Comitate” este o organizaţie considerată periculoasă prin scopurile propuse şi radicalismul cu care militează pentru anularea Tratatului de la Trianon şi, implicit, pentru refacerea Ungariei mari, care era împărţită administrativ în 64 de comitate.

Liderul asociaţiei, cu sediul la Budapesta, este un anume Laszlo Toroczkay, care a avut interdicţii de intrare în România, Slovacia şi Canada. Este originar din România şi are o soră căsătorită cu un irlandez al cărui tată a făcut parte din IRA. Toroczkay susţine că şi-a făcut ucenicia sub îndrumarea socrului surorii sale. Anul trecut a avut o campanie de recrutări în România, centrul filialei din ţara noastră fiind la Odorheiul Secuiesc, judeţul Harghita.

Alături de Garda Maghiară şi EMI, reprezentanţii HVIM sunt invitaţi tradiţionali la taberele anuale organizate în luna august, cu ocazia comemorării soldaţilor maghiari căzuţi în cele două războaie mondiale. Este un bun prilej pentru discursuri şi manifestări revizioniste, dar şi de demonstraţii de lupte specifice trupelor speciale. Liderii HVIM România sunt Waum Petre Marius (29 de ani), de profesie ospătar, actualmente şomer, şi Szocs Csongor (20 de ani), student la Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc.

Tinerii Maghiari din Transilvania- EMI

Organizaţia „Tinerii Maghiari din Transilvania” (EMI) militează pentru anularea Tratatului de la Trianon, scop pentru care organizează anual, în luna august, tabere la Gheorgheni, judeţul Harghita, unde sunt invitaţi şi lideri şi membri ai Gărzii Maghiare din Ungaria şi România.

La aceste tabere participă politicieni şi lideri de opinie de extrema dreaptă din Ungaria, cu discursuri instigatoare la adresa statului naţional-unitar român. În tabără se afişează steaguri ale Ungariei mari şi se vând insigne revizioniste.

Printre participanţii tradiţionali se regăsesc Vona Gabor- liderul şi fondatorul Gărzii Maghiare şi al partidului extremist Jobbik, Laszlo Tokes, Wass Endre, fiul criminalului de război Wass Albert, şi avocata austriacă Eva Maria Barki. Cea din urmă a avut de două ori interdicţie de a intra în România, în 1994 şi 1998, din cauza instigărilor sale la acţiuni împotriva statului român.

Organizaţia EMI din România este o filială a Tineretului Maghiar Unit (tot EMI), din Ungaria. Liderul filialei EMI din Miercurea Ciuc este un liceean, Şorban Attila Orş , în vârstă de 17 ani.

Întruniri clandestine

Sub acoperirea unor manifestări culturale sau comemorative, liderii organizaţiilor extremiste, precum Garda Maghiară, Tineretul Maghiar din Transilvania (EMI) şi Tineretul Maghiar din cele 64 de Comitate (HVIM) se întâlnesc în România pentru consfătuiri de taină.

O astfel de întrunire a avut loc la 23 octombrie 2009, în Odorheiul Secuiesc, judeţul Harghita. Pretextul: o manifestare în cinstea eroilor Revoluţiei din Ungaria, din 1956. La manifestare au participat 100 de persoane, din România şi din Ungaria, prilej cu care s-au afişat steaguri ale Ungariei mari şi pancarte cu lozinci precum: „Dreptate pentru Ungaria“, „Aici, eu nu sunt turist, sunt acasă” sau „Dreptate pentru ţinutul secuiesc“.

Acţiunea s-a derulat în subsolul restaurantului Gonduzo, unul dintre oaspeţii de seamă fiind Lipusz Zsolt, membru al partidului extremist ungar Jobbik. Pentru cazarea cetăţenilor unguri a fost închiriată o pensiune pe numele unui localnic.

“Noi aparţinem de Batalionul Wass Albert, din Ungaria. După testări, comandantul batalionului din Ungaria decide ce grad şi ce funcţie i se acordă fiecăruia.”

- Nandor Kerestes ofiţer de presă al Plutonului secuiesc.

“Majoritatea celor care se orientează către astfel de organizaţii nu sunt bine integraţi în societate. Aderarea la astfel de organizaţii rezidă din căutarea identităţii şi din dorinţa de a aparţine unui grup.”

- Hanibal Dumitraşcu psiholog.

Sursa: adevarul.ro

Galerie FOTO: Grupările paramilitare maghiare


FOTO: Grupările paramilitare maghiare


O armată formată din brigăzi paramilitare ungare este gata de luptă 4.78/5 (95.56%) 18 votesAlte articole similare147 Comentarii

 1. Geta Visinoiu a spus:

  Asta mai lipseste romanului…un conflict cu Ungaria….in rest e batut de soarta din toate punctele de vedere!!! fereasca sfantul de asa ceva…vor muri oameni nevinovati…!

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 27 Thumb down 9

  • nelly a spus:

   Poate se pregåtesc in vederea apårårii Palestinei. Primarul maghiar care a ars manechinele reprezentånd militari din israel i-au inspirat.

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 0

  • neverlandd a spus:

   ajuta-te singura, nu mai sta cu mana intinsa cersind ajutor! din cauza celor asemeni tie ce stau cu mana intinsa cersind , Romania e calcata in picioare de toti nemernicii. scoala-te si fa ceva util nu cersi ajutor ca nici dracu nu ti-l da!

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 58 Thumb down 6

 2. Tenu Adrian a spus:

  Eu zic sa le luam dreptu de la putere,sa le desfiintam partidul,sa inchidem granita ptr unguri,cei care protesteaza sa fie expulzati,restu sa ramana in tara,sperand ca au invatat sa traiasca intr-o tara care ii gazduieste.

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 82 Thumb down 7

  • vica a spus:

   Adrian tu ai perfecta dreptate,ar trebui expulzati in tara lor,toti ungurii si inchise granita la ei,dar nu vezi ca pe Basescu si pe Ponta ii doare in cot de pericolul care ne paste.Tot romanul de rind va lua atitudine sa nu ne lasam calcati in picioare de niste unguri venetici in tara noastra,AFARA DIN TARA CU UNGURII.

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 50 Thumb down 12

   • MMM a spus:

    aici n u mai este vorba de basescu si de ponta. Aici trebuie sa ne facem singuri dreptate , fara a mai spera la vreun ajutor din partea naimitilor de la puytere. LA ARME fratilor ca ne incaleca ungurii.

    Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 42 Thumb down 6

   • Vlad tepes a spus:

    Pai da nu intereseaza au nevoie de voturile lor la noi este lacomia de putere si au nevoie de voturi niciodata nu o sa fie bine pana nu tragem in teapa pe politiceni nostri

    Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 33 Thumb down 0

 3. Catalina Relinschi a spus:

  Vreau sa cred ca nu suntem un sat fără câini!

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 32 Thumb down 0

  • Ionel a spus:

   Vai doamne fereste cum sa fim sat fara caini draga Catalina ? dar avem o groaza de maidanezi pe aici :)

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 20 Thumb down 2

 4. Sabrina Iancu a spus:

  Deci nu pot sa cred. ce naiba e aici?. era buna o traducere. ma inreb UE stie de toate astea?. si nu gasesc ca e rau ce se intampla?. dar sa o fi facut noi…erau rusii in capul nostru instant, ce sa mai zic de alte tari. nu mai inteleg. e o vrajeala filmul asta, sau ce e?. auzi se pregatesc de lupta la fel ca atunci cand au ocupat translivanai cu forta. exact la fel, sunt pusi pe crime si din alea…. metode vechi in timpuri noi.

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 23 Thumb down 0

  • Un ROMÂN a spus:

   Menirea UE este doar sa hraneasca statele “mari” cu seva statelor mai mici. Noi ii hranim pe ei, ei se hranesc cu resursele noastre si nu ii intereseaza pe ei astea … nu ii intereseaza pe ei cum traim noi, nu ii intereseaza daca mergem la razboi cu maghiarii(sau o sa ii intereseze daca maghiarii cotizeaza). Noi am fost intodeauna cenusareasa europei, conducatorii nostri au fost intodeauna pupin…isti , si nu au avut niciodata o parere, doar au pupat pe ici pe colo pentru o vorba buna … Romania a fost ceva doar in timpul comunismului, Ceausescu avea o viziune sanatoasa despre locul pe care romania trebuia sa il ocupe in ierarhia mondiala, pacat ca nu avea si metode adecvate … cat despre lupta româno-maghiara istoria ne-a aratat de ce sunt in stare si politicienii nostrii nu ar trebui sa o ia in gluma, ei ar trebui sa ia masuri radicale, chiar in clipa in care scriu aceste randuri sunt români care patimesc chiar in România, sunt discriminati de minoritatea mahiara, amintiti-va cazul cu eleva care a avut o bentita cu tricolorul, sa nu mai vorbim de satele DIN ROMÂNIA unde sunt ancorate drapelurile “unui popor fara tara”. Secuii isi bat joc de noi chiar la noi in tara !!! E trist dar nimeni nu face nimic ……………….

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 47 Thumb down 3

   • ALINTM a spus:

    te contrazic , nu UE a fost in cabina de vot ci tu , fratii,vecunii si prietenii tai.

    Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 10 Thumb down 10

 5. Laurentiu Gheorghiu a spus:

  De ce nu se aude nimic din partea sirbilor, a bulgarilor, a lipovenilor, a tiganilor si a altor etnii ce traiesc pe teritoriul Romaniei si care nu au atitea drepturi cit au ungurii ? Li s-a permis cam multe iar tupeul lor creste de la zi la zi. Poate ca am fost prea domni cu ei iar obrazul lor s-a ingrosat de s-a facut cit opinca. Au uitat oare de unde si cum au ajuns pe aceste teritorii. Nu crezi ca fiecare ar trebui sa-si vada de treaba lui si sa nu mai stirneasca rahatul in care cu toti ESTICII ne zbatem in ziua de azi ?

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 31 Thumb down 1

 6. Porst Emilia a spus:

  Securitatea si armata ce asteasteapta….CE CAUTA INDIVIZII ASTIA IN ROMANIA? CE ASTEAPTA PONTA SI BASESCU? Sa ne spuna si noua…..sa stim la ce sa ne asteptam ! Daca-i asa asteptam sa ne atace bozgorii? Trebuie sa cumparam flori sa-i primim????? Ce-i cu nepasarea asta? Aia isi vad de treaba si conducatorii nostrii ….la fel….ne distrag atentia cu certurile dintre ei ……Basescu este nemultumit de toti care nu-s de-ai lui …si o tinem “langa” in scandaluri ….jigniri …..de mahala. Cat mai rezista nervii nostrii????? Nu mai supaortam “mahalaua ” asta !Mai bine uniti-va si da-ti hoardele afara din tara …..nu va mai certati. Asta daca-i adevarat ce este scris…..

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 27 Thumb down 2

  • Adrei a spus:

   asta e airsoft nu brigada paramilitara :) ) o sa ne impuste cu bile in cap =))

   Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 6 Thumb down 4

 7. tatal lu' Basescu a spus:

  “Teama este acea camera obscura in care se developeaza filmele” spune Michael Pritchard. Apropo, ungurii stiu ca li se spune “bozgor” dar nu inteleg de ce-i deranjaza!!!
  Bozgor=om fara tara. Zi unui roman “om fara tara” si grantez ca nici macar nu-ti raspunde…

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 14 Thumb down 1

  • Ionel a spus:

   Vina pentru ceea ce se intampla acum ne apartine tuturor nu doar politicienilor care ne conduc astazi .

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 10 Thumb down 5

 8. Constantin-marius Trifu a spus:

  Avem si noi Brigada Unu Maciucari si Divizia Curve cu sifilis(zisa si Divizia Udrea)

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 14 Thumb down 3

 9. baselu a spus:

  trebuie urgent redusi la tacere prin orice mijloace. sa nu li se mai permita acestor criminali sa intre in tara noastra. daca nu se va intelege asta si la Bucuresti apoi dragilor ne-om face noi dreptate. vad ca cei “alesi” ii doare in posterior de noi. nu mai trebuie asteptat nimic de la astia. tradatorii dracului. afara cu ei cu toti.

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 19 Thumb down 1

 10. Constantin a spus:

  Pe cand armata romana va trece cu senila tancului prin tabara organizatilor extremist teroriste,daca am ajuns sa permitem sa se antreneze pe pamantul ROMANIEI.

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 15 Thumb down 2

  • clujean a spus:

   care armara romana? care tancuri? chiar nu stii pe ce lume traiesti? :) ))

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 9 Thumb down 5

   • Vlad tepes a spus:

    Ai dreptate ce tancuri armata nu avem prea mica armata noastra de asta se cred tari bozgorii stie ca armata este slaba si pe asta se bazeaza in caz de foc au sanse sa faca treaba noi stam si frecam menta cu cativa soldati cica armata rusine multi or sa spuna ca o sa inroleze rapid armata romana soldati dar strategia nu este buna oameni nu sant pregatiti ca soldati nu se mai face pregatire militara asa pui arma in mana si ai la lupta sigur pierdem razboiu daca orice taran are arma in mana dar nu stie cum sa o foloseasca sau nu stie tactici militare fara pregatire speciala antrenament special de durata pentru a intra in instinct pentru a fi apt de lupta ca doar nu joci fotbal de cartier trebuie pregatire zdravana si asta dureaza luni bune in caz de urgenta nu ai timp de pregatirea noilor inrolati si asta este o mare piedica mult pas inapoi in caz de razboi sau lupta …Asta duce la pierderi umane de soldati in lupta vor muri pe capete fara rezultat scontat (fara pregatire in lupta ai mari pierderi de soldati si inamicu cu pierderi mici carne de tun)

    Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 14 Thumb down 1

  • Ionel a spus:

   Era o vreme cand puteam spune ca aveam armata si puteam fi mandri de militarii nostri insa astea au apus de mult , armata Romana sta in genunchi si asteapta in agonie lovitura finala . Avem acum militari care in loc sa se pregateasca in arta razboiului se zbat sa traiasca de pe o zi pe alta avand pe cap destul de multe greutati dar nici noi nu ii intelegem ce sa mai spun de cei ce ne conduc . Nimeni nu vrea sa inteleaga un lucru simplu si anume ca acesti oameni care au jurat sa ne apere viata noastra a tuturor chir cu pretul vietii lor nu ar trebui sa traiasca cu grija zilei de maine . In loc de asta avem mii de trantori care o duc bine merci !

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 18 Thumb down 0

 11. mm a spus:

  Aceste grupari sunt sustinute cu bani grei… cine oare dispune de atata banet in conditiile unei crize mondiale ?
  Sfatul meu ar fi sa mergem sa ne vizitam tara cat mai putem, sa facem cat mai multe fotografii, macar atat sa ramana copiilor si nepotilor nostri … Pacat de asa pamant minunat cu oameni frumosi si buni…. Pacat ca nu ne iubeste nimeni din cei alesi de noi… Pacat ca aurul este mai important decat viata…In rest, Doamne-ajuta!

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 7 Thumb down 4

 12. profa a spus:

  E o vrajeala ordinara. Ce credeti,ca in Ardeal nu exista SRI ?
  Nu inteleg la ce ne ajuta o propaganda ordinara, cui foloseste?
  Montajul e excelent. Intamplator cunosc zona Valea Uzului si Varful Madaras. Acolo sunt numai paduri de braz nu foioase si nu exista stuf. Si e munte nu ses. Mai studiati inainte sa incercati sa pacaliti inteligenta romanilor.

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 13 Thumb down 5

   • Starea NATIUNII a spus:

    În poze sunt civili maghiari iar inregistrările video sunt realizate în marea lor majoritate în Ungaria.
    Totuși, nu vă întrebați:
    Cum tolerează statul maghiar asemenea practici?
    Imaginile nu mint (doar pixelul albastru :) ).
    Aveți dovada că există brigăzi paramilitare maghiare. Sunt 16 la număr. Am postat inclusiv siglele lor.

    Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 11 Thumb down 3

  • gogu a spus:

   am inteles, nu exista nimic decat sri acolo! Bun asa! :) )))
   SRI-ul, isi face treaba cum si-o facuse si la revolutie, insa, NU este un organ de decizie, asa ca degeaba au date, le trimit “sus” daca politicienii nu fac nimic!! Treziti-va si cititi, ganditi inainte sa vorbiti..asa cum spuneti ;)
   Propaganda? Poate doar avertisment, si, ce este mai bine, sa fii pregatit ori sa fii prins/a cu “pantalonii in vine”?
   Cum ziceam..ganditi, spoi preveniti..

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 0

 13. Eugen Avramescu a spus:

  În timp ce la Budapesta e forfotă mare pentru autonomia ţinutului secuiesc, la Bucureşti e o linişte de înmormântare, o linişte aducătoare de furtună!

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 10 Thumb down 0

 14. Cabujan Dan a spus:

  Somnul ratiunii.”natiunii” naste monstri. Somn usor dragi romani caci politrucii au grija de tarisoara voastra

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 11 Thumb down 0

 15. Vasile Petre a spus:

  Dividat et imperat ,spuneau latinii . Atit romani cit si unguri sint usor de manipulat de cei ce vor sa-i cumpere .Pretul va scade ff mult, uni vor fugi aluti vor muri,iar adevarati invingatori, nu vor fi nici romani, nici unguri,ci cei ce ii pun sa se bata.Oameni buni ,trezitiva ,nu vedeti ca sunteti MANIPULATI .

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 12 Thumb down 2

 16. leo a spus:

  ESTE O MARE PROSTIE POLITICA SA TE FACI CA NU EXISTA O ASEMENEA STARE DE LUCRURI SI SA NU IEI MASURI!
  IN LIMBAJ POLITIC ASTA SE NUMESTE APROBARE TACITA! BINEINTELES CA NICI UN ROMAN, CAT AR FI DE PROST,NU VA FI VREODATA DE ACORD SA LASE UNGURII IN TRANSILVANIA SA SE ORGANIZEZE PARAMILITAR!
  NU STIU STRATEGIA BUCURESTIULUI DAR SUNT SIGUR CA AS INCURAJA PARTIDELE DE DREAPTA, TINERII,SA SE ORGANIZEZE!

  DECI TINERI! NU ASTEPTATI SA VA FACA CU OCHIUL BUCURESTIUL!
  ORGANIZATI-VA PENTRU A NU FI LUATI CA DIN OALA, VOI SI FAMILIILE VOASTRE!SA NU VA MAI PLANGETI MORTII, MORTI DE MANA UNGUREASCA!
  ACTIONEAZA! ACUM !

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 8 Thumb down 5

 17. Paul Constantin Marinescu a spus:

  Bine, nimeni nu cred că se gândește serios la un război clasic între Ungaria și România. Nici nu se poate așa ceva cât timp suntem membrii NATO și noi și ei. Dar, provocări, de genul Cofariu-1990 sau Sabina-2013 pot apărea.De la acest gen de provocări se poate ajunge mai departe. Eu sunt pentru atitudini echilibrate.Nici să intrăm în panică (mulți ne-am prins că Jobik își joacă și ei cartea electorală cum pot), dar nici să stăm ca blegii, fără atitudine, pe principiul Dormi liniștit, autoritățile își fac treaba! Vă salut și s-auzim de bine!

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 8 Thumb down 2

  • Petru Belu a spus:

   SA LE MULTUMESTI PENTRU TOATE ASTEA LUI ILIESCU-FSN ,BASESCU-PDL,PSD,PNL,PC,PPDD,TOTI CARE AU FOST LA PUTERE DUPA 1990

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 6 Thumb down 2

   • vica a spus:

    DE CE AMESTECATI PARTIDUL PPDD CACI ACEST PARTID ABIA ANUL TRECUT SA INFIINTAT.ASTA POATE E SINGURUL PARTID CARE NE POATE SCOATE LA LUMINA DAR ROMANII INCA DORM IN PLAPUMA LUI BASESCU SI A LUI PONTA.

    Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 5 Thumb down 5

  • ioan marinescu a spus:

   Se poate asa ceva!Si azi Grecia si Turcia sunt in stare de razboi in CIPRU!

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 2

 18. Edmond Dima a spus:

  Cum se cheamă, când ţi-o ţine în mână o unguroaică?

  “Ţinutul secuiesc” !

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 8 Thumb down 6

 19. Gabriela Solomoneanu a spus:

  Eeeeee, fara sanse/ fara sanse. Soldatei de jucarie :)

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 3

 20. Cristian Boerean a spus:

  Voi sunteti mai tampiti decat ei daca ii bagati in seama !!

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 6 Thumb down 7

  • Adrian Cosa a spus:

   Boerean,datorita celor ca tine care n-au bagat de seama, Romania a ajuns unde este. Daca a-r gandi toti la fel ca tine, Transilvania era deja parte din tinutul Ungar. Integritatea Romaniei trebuie respectata. Respect.

   Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 4 Thumb down 5

 21. Alina Marinescu a spus:

  CE INSEAMNA ASTA?
  Seful statului e mai preocupat de hoituri de tigani decat de tara…

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 1

  • Ionel a spus:

   Acum te-ai prins ? asta asa a fos de la bun inceput de cand a promis salarii mai mari cu 50% doar sa castige primul madat de presedinte , cand altii spuneau ca nu se poate ( si intradevar nu s-a putut) Romanul calic si ahtiat dupa bani fara munca a votat orbeste si nu doar ca nu a vazut nimic dar a pierdut si putinul pe care inca il mai avea , i s-a taiat salariul , a pierdut locul de munca , a platit taxe mai mari sa plateasca frunza unei anume Udrea care acum da lectii de moralitate altora in loc sa fie dupa gratii , dar ce sa-i faci procurorii dna fac dosare soferilor de autobuze de marinari le este frica .

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 2

  • vica a spus:

   ALINA MARINESCU AI PERFECTA DREPTATE,DE PREOCUPAREA LUI BASESCU.CONTEAZA MAI MULT UN TIGAN DECIT SOARTA ROMANILOR CARE MOR PE CAPETE DE BOLI DE FOAME SI DE ALTE PROBLEME SOCIALE.

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 2

 22. victorTc a spus:

  sa fin seriosi … asta e manipulare ordinara , daca erau ei asa de extremisti nu se filmau HD sa puna pe youtube ;) ) -detaliile fac diferenta . in alta ordine de idei 1 basescu e interesat de republica moldova ( care din pt meu d vedere ii va aduce si moartea daca il mananca prea tare in fund ) si 2 serviciile secrete stiu tot si acesti extremisti nu vor putea ataca decat daca sunt lasati de acestia lucru intamplat in mai multe cazuri din lume… tehnologia e mai departe decat se arata si monitorizarea este permanenta

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 9 Thumb down 1

 23. Róbert Oláh a spus:

  :D Bine faceti, sa fie multi mai conflicti intre romani si maghiari! ca asta e interesul politicienilor, sa nu ne ocupam de politica actuala, ca sa poate ei sa vanda tara pe bani marunti (de ex. paduri, terenuri vandute, Petromul, sau insula serpilor, aurul din Rosia Montana), si sa mai ia niste credite IMF, mai bine daca ne certam intre noi e de ajuns numai niste fotografii, si un destept care “are informatii corecte si importante”, asa ne certam si lasam pe ei sa faca ce vor….

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 5 Thumb down 2

 24. profa a spus:

  Am gasit o parte din film (montat din bucati) pe YouTube. (Am cautat pe google)Sant filmate mai demult la Gyor ,in Ungaria, si nicidecum in Transilvania.Garda asta este interzisa si in Ungaria. Dragii nostrii, romanii nu sunt prosti, gasiti altceva, cu asta nu va merge.Mai bine sa va ganditi,cine a vrut sa cedeze din suveranitatea tarii acum ceva timp (Base la CE) si cine ne-a vandut strainilor. Ce mai avem noi? Totul e pe mana strainilor.Numai aerul mai respiram gratis. Ups, dau idei?

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 7 Thumb down 3

  • Starea NATIUNII a spus:

   Nu a fost afirmat nicăieri că inregistrările sunt realizate în România. Doar în articol este precizat acest fapt, în mod argumentat. În ce privește videoclipul, el însumează o serie de înregistrări, o bună parte dintre acestea au fost realizate pe parcursul acestui an.
   Până la urmă este proba că întradevăr există în Ungaria brigăzi paramilitare care își desfașoară activitatea și în România.

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 2

 25. jean du canal a spus:

  ..Obama si-a intrerupt concediu..! Trei sateliti lasser din dotarea NATO,s-au activat din Kosovo si au fost orientati pe 3 orase din Ungaria si 4 din Aredeal!..va fi un parjol apocaliptic!..

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 4

  • Ionel a spus:

   si atunci Luke Skywalker a cunoscut-o pe printesa Leia …..
   sau marmota invelea ciocolata in staniol…..
   sau mai taci darcului cu aberatiile tale …

   Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 6 Thumb down 5

 26. livia a spus:

  Acestea sunt consecintele celor 6 ani de instigare la ura interetnica a asasinului securist Basescu Traian.Trebuie sa constati ca toate aceste fapte ale extremsitilor maghiari s-au acutizat dupa infiintarea Partidului Miscarea Populara(PMP)cea care a re fruparea paramilitara , cu manifest de sorginte nazista Fundatia Miscarea Populara(FMP) sponsorizata de Al Qaeda si alte grupaqri d e terorism internationAl strans legate de famiglia mafiota Basescu Traian. PMP are corespondent in Ungaria extremista JOBBIK CEA CARE pe 25 august 2007 a oficiat o ceremonie în care a înființat o organizație paramilitară, GARDA MAGHIARA. Au trecut de atunci 6 ani, ani in care Basescu Traian a incurajat extremismul maghiar ,ani in care asasinul securist Basescu traian s-a folosit de extremismul maghiar pentru a ramane ocupant fraudulos al Institutiei Prezidentiale.Este clar GARDA MAGHIARA este indentica cu gruparea paramilitara FMP a caror membri sunt in cea mai mare masura COLONEII facuti abuziv si ilegal in regimul infarctional Basescu Traian. Sa mai adaugam aici ca-n 2011 GRUPAREA DE CRIMA ORGANIZATA PDL-BASESCU -BOC -MR UNGUREANU S-AU SI INNARMAT deoarece au cumparat impotriva romanilor arme si gloantede razboi? Iata aici lista coloneilor gruaprii p[aramilitare FMP/PMP din Romania condusi d e mafiot Basescu Traian, cei care impreuna cu extremistii maghiari vor decima romani.

  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/06/21/regimul-coloneilor-in-tara-nimanui-legea-big-brother-a-intrat-in-vigoare-dreptatea-si-etica-ultimele-rafinamente-ale-oligarhilor-securisti-plagiatul-si-petrolul/

  http://www.razbointrucuvant.ro/recomandari/2012/06/21/regimul-coloneilor-in-tara-nimanui-legea-big-brother-a-intrat-in-vigoare-dreptatea-si-etica-ultimele-rafinamente-ale-oligarhilor-securisti-plagiatul-si-petrolul/

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 5 Thumb down 1

  • i nic carasteanu a spus:

   Livia te uiti prea mult la Antena 3. Si in martie 90 tot Basescu era cauza ? Cum sa inteleg, esti atat de fraiera de nu te prinzi ca gura ta vorbeste cum te-a hipnotizat N. Gadea, Dana Grecu, etc. ori nu esti proasta ci ticaloasa si tu stii ca nu Basescu ii pune pe unguri sa doreasca Ardealul si ei il doresc dintotdeauna, dar tu stii ca asa da bine sa dai in Basescu si daca ploua afara.De ce spuneti de Basescu cand toti miticii radeau cu pofta si intrebau asa la misto daca o sa duca ungurii Ardealul la Budapesta. Si cand Cibi Barna a spanzurat pe AVRAM IANCU nu ati avut nici unii ca societate civila responsabila nici o reactie. Nu incercati sa va spalati pe maini dand vina pe vinovatul de serviciu – BASESCU.Cat puteti fii de ipocriti si farisei ?

   Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 6 Thumb down 3

 27. Vasile Petre a spus:

  Ei vor sa cumpere pamint, cit mai ieftin si sa vinda armele ,depasite tehnic, de care au magaziile pline .Sa nu credeti ca unguri care vor asta nu sint la fel manipulati .
  In plan intra ROMANIA,UNGURIA si POLONIA.
  Aceste tari trebuiesc aduse in ultimul hall prntru a fi cumparate pe 2 bani . In ori ce caz vom fi mult mai rau si uni si alti, iar cei ce au pus totu la cale isi vor umple buzunarele si isi vor freca miinile de afacerea facuta .Cei ramasi in viata vor fi slugi pe bani putini.Vreti ca voi si copii vostri sa muriti sau sa deveniti sclavi in propria tara .Clujul apartine clujenilor ei sa faca referendum si sa hotarasca propria soarta .La urma urmei suntem in EU si avem legi comune .De ce sa se hotarasca totul la Bucuresti ,ca ei nu traiesc acolo.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 3

 28. Iulian Damian a spus:

  In timp ce ”armata ” noastra o ”arde ”prin Afganistan . Jalnici mai suntem , aici Vadim are dreptate :” nu suntem in stare sa facem ordine la noi in tara si mergem sa facem ordine altora ”.

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 7 Thumb down 3

 29. Calin Chirita a spus:

  Stati linistiti.E manipulare de la treburile cotidiene.Ungurii au teama de noi si nu uita opinca pusa de taranii din Mehedinti pe Parlamentul maghiar.Numai gura e de ei.In afara de anii 900 sau 1000 cand s-au asezat in Campia Panonica au mai invins ei in vreo lupta?Basarab I i-a linistit 1330 , Stefan cel Mare la fel, iar la Mochaci turcii le-au pus si capac.Nu va impacientati ca 6 sau 7 mil. de unguri, asta cu catel si purcel, ne pot deranja pe noi romanii.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 3

 30. florea a spus:

  Mintile infierbantate intotdeauna au de lucru. Noi ii avem pe ai nostri (Funar, Vadim etc.), ei ii au pe ai lor. Cand vrem subiecte “tari” apasam butonul si incep sa-si faca “numarul”. “Adevarul” are misiunea lui.
  Problemele noastre sunt cu totul altele.

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 5 Thumb down 7

 31. Iordache Daniel a spus:

  Si S.R.I.-ul ce face,da Bac-ul?Isi numara ouale si rezultatul e cu virgula!Se stie din batrani ca ungurul e parsiv,atentie ca are cutitul la glezna,nu te intoarce cu spatele s-ar putea sa fi acuzat de port ilegal de arma alba.

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 5 Thumb down 4

 32. Ilie Nicolae a spus:

  ..o gluma prost inspirata?!
  Serviciile romanesti cugeta,sau sunt in stare inertiala?!

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 5 Thumb down 1

 33. Neuronos Citizen a spus:

  se pare că au fost cateva grupări active chiar pe teritoriul nostru…au fost prinși de armată dar fiind bolnavi psihici, isterici, era nevoie doar să fie liniștiți, calmați. Sunt penibili ca niște bufoni, imaturi .

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 2

 34. Doru a spus:

  Sunt sigur ca serviciile noastre monitorizeaza atent…

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 2

 35. Ioan Flenchea a spus:

  Si noi batem pasul pe loc…ar trebui asigurata militar granita cu Ungaria…sau si mai bine…sa se reia stagiul militar obligatoriu..noi am ramas fara armata si sigur Americanii nu se amesteca..nu ne apara…ei cred ca asta si doresc…obtin mai usor Rosia Montana

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 6 Thumb down 3

 36. Anca Matusalemica a spus:

  :) )))) Asta e armata care ne ataca? Tancurile erau ascunse? :) ) Si N.A.T.O. ce zice?:))) Off, nu mai poate omu’ sa se joace de-a armata ca si vedeti razboi peste tot. Sa fim seriosi! Si numarul nostru de cai e mai mare decat armata ungara.

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 8 Thumb down 5

  • cipanu_je85 a spus:

   care cai…? s-a facut salam si parizer din ei…unde mai vezi tu cai…martzoagele alea cu care cara tziganii fier vechi…???

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 6 Thumb down 1

 37. Smical Irina a spus:

  Astia au trecut examenul psihologic? Din cate stiu eu pentru a te inrola in armata e nevoie de asa ceva.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 1

 38. Teodor Niculce a spus:

  Ori ce lucru luat ca gluma la inceput termina tragic ,sa nu fie asa dar ???????????????????????

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 1

 39. Sabrina Iancu a spus:

  Nu mai stiu ce sa spun cu oameni indoctrinati precum musulmanii care sunt dupe aia in stare sa te ucida. nu mai stiu ce va iesi din asta. Tehnica care ii face pe unii sfinti, ii face pe altii criminali.
  da europa asta unita ce face, nu sare in ajutor?, nu demasca marlania?. tace asa… in fine. se va vedea daca ati avut sau nu dreptate.

  Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 6 Thumb down 1

 40. Ardeleanca a spus:

  No, stati pe pace! In trei zile bem cafeaua la Budapesta!

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 4 Thumb down 5

  • Nicu a spus:

   În anul 1991, generalul Paul Cheler comandantul Armatei 4 Transilvania care cuprindea unităţile din Transilvania şi Banat, era cât toată armata Ungariei.Şi fiindcă au făcut propagandă împotriva României, cum chipurile vor să anexeze Transilvania,Paul Cheler i-a ameninţat(fiindcă la Bucureşti era o linişte totală, sau mai bine zis o amorţeală totală) că, dacă nu-şi văd de treabă, în câteva ore va bea cafeaua în Budapesta.În urma acestei declaraţii, guvernul Ungariei a solicitat guvernului României să-l schimbe din funcţie.În anul 1992 – 1995 a intrat în vigoare Tratatul de reducere în Europa a armamentelor, care a dezarmat toată Europa, cu excepţia SUA care şi-a dus armele ofensive în ţară, şi Rusia care le-a trecut peste Urali în Asia.În anul 1995 s-a încheiat tratat între România şi Ungaria, apoi s-a constituit batalionul mixt româno-ungar de la Arad.În România a venit un pluton de infanterie ungar(asemănări cu cei din imagine) unde au făcut instrucţie 2 săptămâni.La tragere în poligon, n-au lovit ţintele, şi a fost nevoie să fie apropiate ţintele, motiv pentru care, locotenentul lor a afirmat:”Şi aici ne-am făcut de râs”.Au fost invitaţi de sergenţii români la Casa Armatei unde au făcut mişto de ei,le-au dat de băut, ungurii beţi criţă au cântat cu românii”noi suntem români, noi suntem români, noi suntem pe veci…”. În imagine este un pluton de voluntari, 3 plutoane are companie minim, 3 companii are un batalion minim, 3 batalioane are un regiment şi minim 4 batalioane o brigadă.Informaţia că există 16 brigăzi evident că este o glumă, fiindcă ar depăşi toată armata Ungariei care are vreo 4 – 5 brigăzi.Iar pe aceşti mâzgăliţi, la prima rafală de mitralieră pe ei, vor fugi la măsa acasă.Dacă în iunie 1940, armata română n-ar fi putut să se opună URSS, în august 1940,dacă nu i-ar fi protejat Hitler, armata română ar fi zdrobit armata ungară neinstruită.Acum suntem în NATO, SUA este deasupra, iar ca să existe un conflict limitat idem Grecia cu Turcia 1974,între România şi Ungaria,ar trebui ca parlamentul Ungariei să hotărască acest lucru bine motivat, apoi, să decreteze mobilizarea fiindcă nici ei nu au armată, şi după ce decretează mobilizarea nu vor avea arme(tunuri,tancuri, avioane) ca şi noi fiindcă le-au distrus ca şi noi conform tratatului european, apoi, se trece la raţionalizarea alimentelor, a carburanţilor,turiştii nu mai vizitează cele două ţări, oamenii de afaceri o taie din ambele ţări, creşte şomajul, şi locuitorii Ungariei şi României vor sări în capul guvernanţilor.Este greu de crezut că se va putea ajunge la aşa ceva.

   Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 15 Thumb down 0

   • SUBSEMNATUL a spus:

    NENUMARATI SUNT BANII LUI SOROSI-SPONSORUL PRINCIPAL SI INITIATORUL PROIECTULUI “RROMANIA” STAT STAT CU RROMI-FARA ROMANI!!! IN CE PRIVESTE MOSCOVA-VIA DEVESELU, ABIA ASTEAPTA UN PRETEXT! APOI, PLANUL LOR E SIMPLU: UN PRETEXT IN URMA MECIULUI DE FOTBAL ROMANIA-UNGARIA, UNGARIA CAE CE FAC PURADEII CAND BAGA MANA IN TRASTA ALTUIA, SCHEAUNA CA UITE CE LE-AU FACUT ROMANII, IAR RUSII INTRA INSCENA! APROAPE FINALUL: UNGURII-TRANSILVANIA SI BANATUL, RUSII-MOLDOVA, BULGARII-DOBROGEA SI CEVA CAMPIA ROMANA, IER RESTUL: “RROMANIA!

    Comentariu bine primit. Vă place sau Nu vă place? Thumb up 6 Thumb down 1

   • gogu a spus:

    multa vorba..si degeaba. App de “mazgaliti”, daca exista si putina instruire militara ori de alt gen, cei care fac tehnicile de autoaparare..chiar au habar! Si am mai vazut cateva secvente (nu am avut rabdare sa urmaresc tot si atent) in care mai erau unii deasemenea instruiti dupa cum tineau arma, stateau in grup/formatie, se acopereau..etc.
    Si in cele din urma cu “ce fac astia” ori ca nu indraznesc, analizati “revolutia” din 89..trupe asemanatoare au ajutat, facut diversiune..ca de fapt asa se face, nu pe fata..

    Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 0

 41. Pravat Ion a spus:

  Fratilor hai sa le aratam cene sint romanii afar din tara cu ungurii mai ales cei care au cetatenie dubla

  Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 3 Thumb down 5

  • Florin Horincar a spus:

   Ai dreptate pana nu ai plesnim peste bot astia nu se potolesc.trebuie sa procedam la fel sa ne organizam paramilitar si sa aparam transilvania. pe tradatorii astia din guvernul asta de cacat nu te poti baza.la fel au facut jigodiile si in 40 cand au intrat in ardealul de nord.oare nu am invatat lectia?trebuie sa asteptam sa inceapa sa ucida iar romani? cand o sa ne trezim?

   Dezbatere fierbinte. Tu ce crezi? Thumb up 3 Thumb down 5

 42. Adrian Cosereanu a spus:

  Nelule, degeaba o facem, pentru ca este o problema sistemica si acest capitalism creaza si amplifica conflicte artificiale,la dorinta liderilor. Dupa cum vezi,aceasi problema este si in Spania cu catalanii, in Belgia cu flamanzii, in Italia cu lombarzii, in Germania cu bavarezii si asa mai departe. Pentru lideri capitalisti,acest tip de co flicte sint vitale si ii tin pe scaune in situatie de criza. In sistemul socialist din Romania, acest lucru era imposibil de realizat pentru unguri si…

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 4

 43. Danielle Dani T a spus:

  Gunoaie unguresti.Cand au avut ei ungaria mare?dar de drep,sa dovedeasca,nu cu tratatul de la Viena,aceea ce s-a facut atunci Romania fost oblgata sa cedeze aceea parte dar nu a fost niciodata a lor.La fel ca si azi si atunci nu am avut oameni adevarati doar tradatori.
  Dumnezeu nu ne lasa,hoarde de tribari barbari.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 5 Thumb down 2

 44. Alex Dumitru a spus:

  Pe cine vor sa sperie handicapatii astea am impresia ca se joaca cu focul daca se starneste vre-o problema ii vom pune in frunte pe basescu si pe ponta poate asa vor deschide ochii si nu vor mai dormi

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 2

 45. Falcan Dan a spus:

  Asa e, ungurii n-au fost tari decat cand au avut pe cineva in spate cum a fost in 1940 cand le-a tinut partea Hitler.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 2

 46. Mihai-Octavian Dima a spus:

  ALARMA ! ALARMA ! … JobiKK in calduri, asteapta [...] GROASA !… U-R-G-E-N-T-A !!!! …. :D :D :D

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 1

 47. Mihai-Octavian Dima a spus:

  viKKtorrrrRRR pierde RU-SI-NOS alegerile si singurul colac de salvare = un razboi – fapt pt. care apeleaza la colegul de DEZASTRU ELECTORAL: matrozul choir din deal, pt. care si pt. el razboiul = unica salvare !……….. HAIT GUNOYU’ FASCIST LA MOBUTU ! seseko kuku zbengu waza-banga ZDRANGA-ZDRANA !

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 0

 48. no stress a spus:

  SRI nu doarme, armata romana ii ia de urechi pe acesti obraznici. Stati linistiti, se stie cand se intrece masura iar cand se intampla acest lucru se actioneaza. Statul roman ia de la gura cetateanului pentru a investi in forte represive si voi va faceti griji de niste bezmetici ce se cred rambo prin munti?! (unu care stie)

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 1

 49. Vali a spus:

  O treaba acceptata de dictatorul nr 1 din Romania dupa 1945 ( nea Nicu a fost copil nevinovat pe langa asta). A decapitat , in acceptul dat lui Tokes si lui Orban, fortele romane de rezerva : SRI, interne, armata prin prin legile aberante prin care i-a umilit, batjocorit.
  Eu, fiind un rezervist de care basimul si-a batut joc , credeti ca raspund la APEL? NU, nu pentru omul necuratului, DA pentru poporul roman!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 1

 50. Liana Stan a spus:

  Serviciile noastre secrete vor scapa din vedere asa ceva? Nu cred! Si apoi, sunt prea putini ca sa poata face ceva in Romania. Sa fim seriosi, populatia intregii Ungarii este un pic mare numeroasa decat cea a Bucurestiului. Asa ca, una e ce vor, alta e ce pot. Romania este in NATO, in UE. Iar Ungaria nu mai face parte acum dintr-un mare imperiu. Si daca nu se potolesc, am putea chiar noi sa-i cucerim. Nu ar strica Romaniei Campia Panonica. Vor ajunge chiar si in Ungaria minoritari.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 1

  • Mateescu Gheorghe a spus:

   Vise, doamna! Ati auzit de buturuga mica ce rastoarna carul mare? La ce va trebuie campia Panonica, in timp ce campiile Romaniei sunt vandute pe nimic? In loc sa va faceti griji pentru tara d-vs, aveti ganduri de razboinic prost! De aceea mergem din rau in mai rau…Ca multi nu gandesc cu capul, ci cu curul!

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 2

 51. Mihai-Octavian Dima a spus:

  Sa fim serioja !… n-au nici o sansa ! … chiar satul n-are caini ?! ……………… DECAT !!!! … DACA !!!! … CINEVA ii lasa !…………. ca APOI !……….. TOT EL-LLLL sa “salveze” neamu’ ! (SIC !)

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 52. Polpol Pol a spus:

  Ei nu sunt acolo (daca sunt !) sa ne bata, ci sa ne determine sa- i atacam noi pentru a chema pe altii in ajutor ! Stati normal, asta e propaganda ! asa era si cu kosovo, se zvonea ca ii omoara sarbii si sarbii nici nu erau acolo ! crimele le faceau albanezii din kosovo ! poate asa intentioneaza si astia sa copieze scenariul kosovo, daca nu o fi scris de acelas autor !

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 0

 53. Matei Alexandru a spus:

  Un general al armatei Romane, dupa incidentatele de la Tg.- Mures, a spus : Am ajuns de doua ori la Budapesta, a treia oara s-ar putea sa ramanem. Eu nu cred in aceste manevre de facebook, dar cred in pericolul maghiar, doar ca pericol nu ca si rezultat al incercarilor lor, cum tot la fel sunt convins, am mai scris-o, ca cel mai mare rau al Romaniei de dupa revolutie, a fost, este si va fi cat timp va exista, UDMR-ul. Mai rau decat Iliescu si politicul de 23 de ani. Iar partidul care ne-a tepuit cel mai tare, a fost PDL-ul.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 2

 54. Bódis Zsolt a spus:

  Cine crede în prostia că 20-30 de extremiști poate invada o țară europeană, membru NATO este pur și simplu un prost.

  Problema este de ce apar chiar acum știrile despre extremiștii dintr-o tabără sau altul. Răspunsul e simplu.

  Urmează meciul de fotbal dintre România și Ungari, și unii extremiști, ca d-nul Funar vrea să profite de ocazie și să mai crească în electorat, amenințând de pericolul ungurilor. Din păcate o confruntare sportivă nu este pur și simplu o confruntare sportivă.

  Pe de altă parte urmează alegeri în Ungaria, și extremiștii vor să mai adune vorturi, ca să nu scadă, la votul anterior au luat un scor bun, grație nemulțumurii populației de guvernarea social-liberală.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 2

  • Horia Sima a spus:

   Corect ce spuneti…suntem usor de manipulat si unii si altii…important este sa pastram echilibrul si respectul reciproc. Si noua ne place Budapesta si am putea-o redenumi Budaresti. Traiasca Romania!

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 1

  • Nicu a spus:

   PRM este un partid naţionalist, nu extremist.PRM nu are grupuleţe de mâzgăliţi aşa ca cei din imagine.Când vor primi botezul cu gloanţe made Cugir, vor fugi mai tare ca la antrenament la casele lor, exact ca străbunicii lor în 1919 şi în 1944.

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 2

 55. Gigi Fercu a spus:

  Propunschimbare de imn de la desteatate romane la TRECETI BATALIOANE ROMANE CARPATII !

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 1

 56. Mircea Serban a spus:

  Magyar Nemzeti Arcvonal – MNA se traduce ca: Linia Feței Naționale Ungare -LFNU!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 1

 57. Sebi Eu a spus:

  Problema se rezolvă forate ușor arestând instigatorii și pedepsindu-i exemplar. Dar cine să – facă, când însuși președintele țării afirmă că războiul e iminent. El face jocurile conducătorilor din umbră, și noi, talpa țării, trebuie să suferim și să murim într-un război inutil.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 58. Iosif Constantin a spus:

  Este foarte greu sa intreprinzi ceva cand liderii tarii se cearta ca la usa cortului, timp in care ar putea face ceva mult mai bun pentru amarata asta de tara… Oricum, sa fiti convinsi ca aceste informatii sunt servite sefilor celor mari de pe timpul sobolanului iliescu si lichelei adrian

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 0

 59. Constantin Maria-rita a spus:

  Doamne,oameni buni! sper sa nu mai avem macar nepotilor ocazia sa povestim de atrocitatile comise de niste capete infierbantate! ce sa caute oamenii astia la noi? n-au ei tara lor,limba lor,ce vor de la noi? noi nu le-am luat nimic,nu ne trebuie nimic de la ei…sa stea in UNGARIA LOR,cu pusta lor ,iar pe noi sa ne lase in pace,caci…,,CINE SABIA DIN TEACA SCOATE,DE SABIE VA MURI”

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 1

 60. vali a spus:

  Tovarasul Traian Basescu, dusmanul de moarte al Romaniei si ARMATEI ROMANE, a dispus DESFIINTAREA PENSIILOR MILITARE DE STAT SI A ASMUTIT ARMA SA DNA SI ANI PE GENERALII ARMATEI ROMANE, DEVENITI INCOMOZI SI INFRACTORI. NU A DEPLINS MOARTEA GENERALULUI DE ARMATA MIHAIL POPESCU, INSA SE DA CU CAPUL DE PERETI CA A MURIT FLORIN CIOABA , UN INFRACTOR NOTORIU , CARE UZURPA CONSTITUTIA ROMANIEI, SI CARE I-A PROMIS VOTURI PENTRU EBA. BERCEA MONDIALUL A DONAT DIN JAFURILE FACUTE IN EUROPA PENTRU TOVARASA BASESCU UN COLAN DE AUR.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 2

  • iancu victor a spus:

   ROMANIA ARE SIGUR UN “DUSMAN”; CLOACA POLITICA LACOMA SI NERUSINATA!!!!! Ex: -doar “europarlamentarii”romanesti si-au porcait si scuipat TARA in vazul EUROPEI “exportand” fara rusine gunoiul de acasa in P.E.(tokes, monica macovei,ebba,a.severin,etc.)

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 0

 61. doru albulescu a spus:

  Trebuie, in primul rand eliminati prin metode cat mai eficace-OTRAVITE-toti cei ca barba, orban etc. Nu au initiatori, sunt o masa amorfa. Trebuie actionat cat mai rapid, au ajuns prea departe si conducatorii nostrii tradatori-DORM-ISI ADUNA BOGATII, vezi marinarul-javra care dealtfel NU ESTE ROMAN este din samanta de OVREI, in caz de pericol v-a farasi corabia impreuna cu gangavele lui progenituri………….. Mana pe bate si otrava si sa-i omoram ca pe serpi cu surdina si apoi asezati la vedere ,,CINE va face ca ei, langa ei VA STA, la fel cu capul in jos,, TRAIASCA SI INFLOREASCA DACO-ROMANIA asa cum ne-a lăsat-o ZAMILXIS. ,,Armele pe care trebuie sa le folosim, nu trebuie sa faca ZGOMOT, doar VICTIME, sa aiba eficacitatea armelor folosite de stramosii nostrii. BUNUL va avea grija de acest popor care a dat sa manance din roadele pamantului sau, la toti infometatii care au poposit la noi din cele 4 zari.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 2

 62. ROBERT HORVATH SUA a spus:

  INCENDIAR !

  CORINA CRETU AGENT RUS !
  UN SCANDAL FARA PRECEDENT !

  FOROGRAFII COMPROMITATOARE ALE GENERALULUI POWEL
  FACAND SEX CU CORINA CRETU POPOSESC PE BIROUL LUI
  OBAMA ! ACESTA ORDONA O ANCHETA LA TOATE NIVELELE.
  INCLUSIV FILAREA …..PE TERITORIUL ROMANIEI

  NU A EXISTAT NICIODATA VREO CORESPONDENTA PE INTERNET
  INTRE POWEL SI POLITICIANUL ROMAN.

  MATERIALUL CU ASA NUMITUL HACKER A FOST PLANTAT IN
  PRESA INTERNATIONALA PENTRU A STERGE URMELE.

  SITE….LUI POWEL NU POATE SPART. EL ESTE ASIGURAT DE UN SISTEM
  DE SECURIZARE INPENETRABIL

  PACEPA O PIESA IMPORTANTA FACE O DECLARATIE CHEIE :
  CORINA CRETU ESTE UN AGENR RUS CREIAT DE FILIERA
  KGB CONDUSA DE ION ILIESCU. DESI SEMNAT PACEPA ESTE
  O ATENTIONARE A SERVICILOR AMERICANE,

  SERVICILE ROMANESTI INCEP O URIASA OPERATIUNE DE DISCREDITARE A LUI PACEPA.

  SERVICIILE OCCIDENTALE FILEAZA CONVORBIRILE CONVORBIRILE
  ILIESCU ….CRETU…ETC….ETC…..ETC.
  LEGATURA CU RUSII SE FACE …PRIN DIPLOMATI ACOPERITI.
  POSTATI LA PARIS SI ………..
  SERVICIUL FRANCEZ FACE DESVALUIRI………..

  SE INTERCEPTEAZA CONVORBIRILE PRIMULUI MINISTRU PONTA
  UN APROPIAT A LUI ILIESCU SI A AGENTURII MOSCOVITE.

  INTREAGA CLASA POLITICA AMERICANA ESTE IN FIERBERE. UN SCANDAL
  COMPARABIL CU WATERGATE.

  URMARITI UN ARTICOL INCENDIAR SCRIS PENTRU NIPON PRESS
  SEMNAT KIYOKO HORVATH IN URMATOARELE ORE. DUPA CE APARE
  IN PRESA JAPONEZA !
  PE ROBERT HORVATH BLOG
  http://devanewyork.blogspot.com/

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 0

 63. snapshot a spus:

  e nasoala starea natiunii daca toti ar fi la fel de idioti ca si voi, astia de la acest site.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 1

 64. Horea Iancu a spus:

  Parcurgand articolul si vizionand (doar secvente, pentruca mie nu-i nevoie sa mi-i prezentati, stiu din experientele propriei familii)fimuletele, imi cad ochii pe un titlu de articol din dreapta paginii : ” ULUITOR – Basescu reusete sa adune 31 % din voturile romanilor ” In atare situatie ce ar mai fi de comentat ???? De la care “romani ” sa asteptam reactii fata de manifestarile revizioniste si pe fata , fara perdea, ale ungurilor !?! Imi confirma spusele si o buna parte a comentariilor de aici : “speram sa nu se intample … “, Asta mai lipseste romanului … ” etc. Dar niciun cuvintel despre cum ar trebui sa ne organizam MILITAR, la fel ca gunoaiele care ne ameninta , pentru a putea da o replica inainte de a fi prea tarziu !?!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 1

 65. ROBERT HORVATH SUA a spus:

  A MURIT !
  E penibil şi dezgustător spectacolul mediatic şi show-ul politic legat de moartea lui Florin Cioabă, autointitulat Regele Ţiganilor. Florin Cioabă e un cetăţean român, la origine ţigan, nu e nicio ruşine, care a murit nu pe front sau la serviciu în slujba statului, ci de infarct miocardic la marea turcească din Antalya. Dumnezeu să-l odihnească şi să-l ierte, dar de aici până a face funeralii naţionale pe toate Breaking News-urile mediatice e cale lungă. E umilitor pentru naţiunea română !

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 66. Ilie Ionescu a spus:

  tinutul secuiesc=ca ne tin extremistii unguri cu boturile de p. u. li!!!
  POFTA MARE!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 67. rulescu a spus:

  Nu stiu de ce va agitati atat, nu poate exista conflict intre doua tari NATO (cel mult diplomatic). Iar paramilitarii lor…niste cretini cu arme de airsoft si, cel mult, niste 4.5 cu pelete. Ca or avea ei cate ceva pe acasa e alta mancare de peste, dar nu ar ajunge prea departe.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 0

 68. MORPHINE a spus:

  Un roman adevarat NU raspunde niciodata la provocari!!Fiti inteligenti,nu raspundeti focului cu foc,ganditi inainte ca de-aia aveti creiere in cap!!!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 0

 69. escu viorel a spus:

  vorba lui Brancusi cand s-a intors in tara ,,v-am lasat saraci si prosti si va gasesc tot saraci si prosti,,

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 0

 70. SUBSEMNATUL a spus:

  TRICOLORUL ŞI OPINCA

  Mai sunt opincari în ţară,
  Tipare de-opinci, mai sunt!
  Căci ne-au călcat nojiţa iară,
  Făcând cu iadul, legământ!

  Ne-om lua opinca-n spate
  Iarăşi, ca-n primul rezbel,
  Pân’ la Buda şi încalte,
  Le-om înfige iar, drapel

  Sfântul nostru tricolor,
  Cuşma şi-opinca străbună,
  Ssus, pe Parlamentul lor,
  Şi-hori o săptămână!

  Nu mor caii, când vor câinii,
  Iar Mihai, intrând călare
  În cetatea Albei-Iulii,
  Pe-un cal dalb, ca mândrul Soare,

  A intrat, nu pe un câne!
  Astăzi, ne vor iarăşi, ţară
  Dded iobagi fră de pâne,
  Cei ce ieri descălecară!

  Bbieţi de ei, nu ştiu că Domnul
  Tot ce ne-a dat EL, e afânt?
  Le-a pierit până si somnul
  Şşi-au facut iar, legământ

  Cu iadul să vină iară,
  Să ne ia tot ce ne-a dat
  Bunul Dumnezeu, drept ţară,
  Domnul nostru, Împărat!

  Ne+au călcat pe bătătură
  Hunii laşi ca nişte hoti,
  Însă, ţepe pe măsură,
  Le+a lasat Ţepeş, la toţi!

  Ne+au călcat nojiţa iară,
  Căci, din sfântul trcolor
  Şi hartacu-a noastră ţară
  Şi-au făcut WC-ul lor!

  De la Dumnezeu citireŞ:
  Nu râvni ce nu-i al tău,
  Altfel vei lua osandire
  Tu, cu întreg neamul tău!

  “Nu mor caii când vor câinii!”
  Din străbuni aşa stă scris,
  Nici românii când vor unii,
  Că-i dumnezeiesc zapis!

  Anghel Curty jr.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 1

 71. Mihai a spus:

  Alo, Parchetul! Puneti mana pe Biblii si mergeti de-i cercetati p-astia, se aude?

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 0

  • ION a spus:

   Nu numai parchetul. Ce fac aleșii, serviciile, armata, biserica, societatea civilă, pensionarii militari… Ei acționează iar noi îi privim și atât; uneori chiar cu îngăduință.

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 72. Reduceri de pret a spus:

  Interesant si instructiv informatia dumneavoastra! Este de preferat sa afli informatii originale si unice. Ca tot vorbeam de varietate, pentru cei curiosi, am dat de un blog cu articole generale – haine, medicamente de slabit, laptopuri, tablete, telefoane, electronice si o gramada de alte obiecte la costuri foarte mici, dar de o calitate buna.Ce este interesant pe acest site este faptul ca aduna la un loc toate reducerile din magazinele online de pe piata, chiar si cele ale unor branduri renumite. http://www.bazargorj.ro

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 73. florin a spus:

  mda…inca inainte de 1989 ungurii din tara se strangeau la Miercurea Ciuc sau la Sf. Gheorghe.Dupa 1989 ei erau deja pregatiti pentru a rupe din pamantul Romaniei si a se alipii la ungaria.
  Au esuata dar nu au abandonat ideea.
  Si astazi atat din interior cat si din exterior vin cu tot felul de iscenari fictive si provocatoare.
  Democratia le permite.
  Ei abuzeaza.
  Noi romanii ne uitam rabdatori si consternati.
  Ce asteptam???
  Nu sunt suficiente dovezi ca sa punem punct cu ungurii?

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 1

 74. Eugen Parvan a spus:

  Pana acum glorioasa armata ungara a demonstrat ca este in stare sa se bata cu succes doar cu femei, copii si batrani. ( vezi Ip, Moisei si Trasnea ). Atunci cand este vorba despre conflicte serioase cum ar fi cel din Afganistan militarii unguri aleg sa stea la adapost in tabere. Armata Romana si-a dat tributul de vieti si sange cu prea multa generizitate si pentru romani si pentru altii – poate prea mult pentru altii….. Armata Romana este apreciata de multi – si niciodata gratuit. Armata romana are in compunere trupe speciale ( Vulturii ) si trupe de spionaj militar. Scoala de spionaj militar NATO se afla pe teritoriul Romaniei, nu al Ungariei. Avem niste resurse serioase dar avem si un mare minus: politicenii romani: amatori si blegi, corupti si tradatori. Ce au ei: o armata slab pregatita, dar politicieni cu o viziune comuna in problemele importante pentru ei, se pricep foarte bine la manipulare si la intrigi, stiu sa-si cultive relatii folositoare. Ce faci noi, cetatenii de rand cu toate acestea?

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 1

 75. nevyle a spus:

  unguri nu au sa faca nici o data ceva de capul lor.decat daca sunt sprijiniti de alte tari probabil.
  Nu e o gluma nici cu afurisitul ala de aur de la rosia montana multa lume a pus ochi pe el .
  Filmul este doar propaganda trupele din imagine sunt novice grav in militarie stiu doar niste chesti de baza.
  Oricum unguri trebuie calmati un pic fiinca cam si au luat nasul la purtare.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 1

 76. NIGHTHAWKBV a spus:

  Gasca lui pitzigoi…dai in unu moare doi!!!Asa as face o lupta dreapta cu vreo 2-3 din flacaii astia…asa as da cu ei de pamantul Tarii sa se cutremure Budapesta!!!!!…Bagami-as pula in mamicile alea ale vostre curve si spioane,udemereu pardon…mama si dumnezeii vostrii de mongoli!!!!Hai ma sa ne dam in fapta sa va vedemmm…va astept cu mainile deschise!!!!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 2 Thumb down 1

 77. LIVIU a spus:

  PROBLEMA E CA UNII INSTIGATORI UNGURI TREBUIESC ARESTATI,U D M R -UL TREBUIE DESFINTAT, GUVERNUL PONTA TREI TREBUIE DESFINTAT,TOATE DRAPELELE UNGARIEI TREBUIESC ARSESI UNGURII DIN CELE TREI JUDETE DISPERSATI IN SUDUL ROMANIEI SAU TRIMISI IN UNGARIA,SI BINEINTELES VICTOR PONTA AR TREBUI ARESTAT PT. TRADARE DE TARA.ASTA TREBUIE SA FACA AUTORITATILE ROMANE,ASTA AS FACE EU DACA AS CONDUCE ROMANIA,SI ASTA AR FACE ORICE PATRIOT ROMAN.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 1

 78. fere a spus:

  Hmmmm… abia astept sa ne intalnim, printisori ;) Ce filme de ninjalai au in cap :) )))))

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 79. Sa fim seriosi a spus:

  Sa fim seriosi! Pe astia ii mananca vanatorii de munte sau trupele speciale la micul dejun! Ma amuza in filmare unii care se vede clar ca-s diletanti atat ca si soldati cat si ca practicanti de arte martiale. Oricum, acesti indivizi trebuie interzisi in Romania sau chiar arestati pentru constituire de grupuri paramilitare!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 1

 80. ConstantinV a spus:

  Cei mai vinovati de situaria din Transilvania sunt romanii din zona. Toti, ABSOLUT toti afirma ca ei se impaca bine cu vecinii sau prietenii lor maghiari. SUNT intr-o EROARE totala. Maghiarii au o atitudine DUPLICITARA bine mascata. NICIUNUL dintre ei nu nu-si afiseaza adevaratele ganduri: dispretul fata de Roamania si romani.
  P.S. O MARE EROARE este ideea ca formatiunile paramilitare ar putea afi usor anihilate. Cine cunoaste istoria cuceririi Odesei in octombrie 1941 de catre romani stie ce importante au fost formatiunile de partizani lasate de sovietici dupa parasirea Odesei. ISTORIA ne invata ca oamenii nu invata nimic din istorie!!!

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 1

 81. NOUA GARDA ROMANA a spus:

  Se infiinteaza NOUA GARDA ROMANA,cine doreste sa faca parte din aceasta miscare sa isi exprime opinia proprie si va fi contactat pe adresa personala de email.
  “Doctrina/scopul/dorinta” este de a mentine tara noastra ROMANIA ,INDIVIZIBILA.vom lupta impotriva oricarei autonomii si impotriva faramitarii patriei noastre.Toti cetatenii romani,indiferent de nationalitate sunt obligati sa cunoasca si sa se exprime in LIMBA ROMANA atat timp cat se adreseaza autoritatilor romane pentru rezolvarea anumitor probleme personale/juridiceAlte informatii le veti primi dupa adeziune.ADEZIUNEA ESTE PERMISA DOAR CETATENILOR ROMANI DE ACEEASI NATIONALITATE,SUNT EXCLUSI MAGHIARII ,SECUII SI TOTI CEI CE AU ASPIRATII UNGURESTI.

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 4 Thumb down 2

 82. Pingback: Comentariu la O armată formată din brigăzi paramilitare ungare este gata de luptă de către gogu | Noutati din Romania

 83. Pingback: Comentariu la O armată formată din brigăzi paramilitare ungare este gata de luptă de către ZZ | Noutati din Romania

 84. Radu Sorin a spus:

  Oh, ce m-am speriat! Mă duc repede să îmi pregătesc arma pentru paintball. Niște penibili ratați și retardați care nu au avut jucării în copilărie…. Eu cred că sunt oamenii lui Verestoy Atilla care taie copaci sub pretextul antrenamentelor :)

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0

 85. eugenia orlovschi a spus:

  Dece Rominia nu-I marginalizeaza ei sunt popor fara tara traesc in Rominia de ani de zile ei au creat problem ,ce face guvernul asteapta ca istoria sa se repete 1940 1945?

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 1

  • eugenia orlovschi a spus:

   Romania a fost calcata in picioare de rusi de nemti unde este acel curaj al Rominilor? Decebal a tinut piet imperiului roman Stefan Cel Mare imperiului turc dle basecu si hoarda ta lasi tara de izbeliste? tiganii tai ne fac de ris peste tot imi pare rau de rominii adevarati care sufera din cauza neglijentei a guvernului corupt, desteaptate romane o noua revolutie va rezolva problema .DUMNEZEU SA FIE CU VOI DRAGI ROMANI ,GINA.

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 0

 86. Pingback: Încă o tabără autonomistă maghiară în Transilvania!-publicat de Dan TANASA in Ziarul STAREA NATIUNII- RadioMetafora.ro

 87. butan a spus:

  stinga imprejur si mars la budapesta oameni fara tara ….

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 1

 88. Cici Maiorescu a spus:

  ce terminati sunteti toti…alea sunt arme de airsoft….documentati-va ce inseamna airsoft…cretinilor si cu stirile voastre de kkt

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 0

 89. Cineva de sus a spus:

  As dori sa stiu cine a scris acest reportaj ca sa pot un pic sa il F*T in gura :)

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 1 Thumb down 0


*

*

Opțional puteți adăuga imagini (JPEG)

 

Știri din aceași categorie:


Top