Românii au plătit factura umflată la curent pentru a finanța PSD

enel

SPONSORUL PSD BOTOŞANI

Andrei Dolineaschi - SECRETAR GENERAL PSD

Andrei Dolineaschi – SECRETAR GENERAL PSD

Rolul deputatului PSD Andrei Dolineaschi în dosarul ANRE-ENEL

Românii au fost furați la factura de curent de către ENEL, conform procurorilor DNA și asta s-a întâmplat din cauza tăcerii complice a ANRE, instituția care trebuia să se sesizeze în legătură cu matrapazlâcurile ENEL, scrie Daniel Sebastian Șuta pe blogul său Turnul De Control.

În realitatea, românii care au plătit facturi ilegale de curent au finanțat fără să vrea Partidul Social Democrat

Astfel că, adjunctul ANRE, Claudiu Dumbrăveanu, a fost propus să ajungă numărul doi în ANRE de către deputatul PSD Andrei Dolineaschi. Dolineaschi este pe lângă deputat în Parlamentul României, secretarul general al partidului, funcție ocupată înainte de Liviu Dragnea. Dumbrăveanu a ajuns pe mâna lui Dolineaschi la ANRE cu promisiunea de a returna favorurile primite de la partid prin sponsorizarea acestuia. TURNUL a aflat că în clipa de față DNA îl are în vizor pe secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi.

Mândri că suntem români!

Procurorii DNA joaca sah cu politicienii

In fiecare saptamana cad pioni importanti ai retelelor de putere politica din Romania. Fie ca sunt la putere, fie ca sunt in Opozitie, baronii politici, functionari puternici din guvern sau moguli financiari sunt arestati pe banda rulanta.

Sorin Dumbraveanu

Sorin Dumbraveanu

Un anume Sorin Dumbraveanu, vicepresedintele Autoritatii Nationare de Reglementare in domeniul Energiei a fost arestat pentru luare de mita. Dumbraveanu este un necunoscut adus de la Botosani si facut sef la cea mai importanta autoritate energetica a tarii. La ANRE se reglementeaza toata piata de energie din Romania. Toate marile companii din domeniul energiei, EON, Enel, CEZ sau OMV – Petrom, depind de deciziile si avizele care se dau la ANRE. Dumbraveanu a fost promovat in functie de organizatia PSD de la Botosani, condusa de deputatul Andrei Dolineaschi. Dolineaschi este secretarul general al PSD dar si unul dintre cei mai influenti lideri ai partidului. In mod curios, acest Dumbraveanu nu era un membru important al PSD, pentru a justifica oarecum promovarea sa in functia de la autoritatea pentru energie. Insa, asa cum se intampla cel mai des in politica, Dumbraveanu provine din cercul de apropiati ai celui mai important sponsor al PSD din regiunea Moldovei. Cu alte cuvinte, afaceristii importanti sponsorizeaza campaniile electorale si la schimb primesc functii de decizie in Guvern. Sponsorul PSD care sta in spatele sefului de la agentia de energie se numeste Gheorghe Ciubotaru, patronul grupului de firme Electroalfa Botosani, care are o cifra de afaceri de peste 50 de milioane de euro.

Grupul Electroalfa lucreaza in special cu societati de stat, Hidroelectrica si Nuclearelectrica, si de aceea mogulul Ciubotaru de la Botosani avea nevoie de protectie politica.

Acest Ciubotaru a fost arestat si el de procurorii anticoruptie

Gheorghe Ciubotaru

Gheorghe Ciubotaru

El este si cel mai bogat afacerist din Botosani. Pe de alta aparte, seful de la ANRE, acest Dumbraveanu fusese angajatul mogulului Ciobotaru pana in 2012, cand odata cu venirea la putere a USL, a fost promovat vicepresedinte al autoritatii. Odata pus in functie, Dumbraveanu a inceput, sustin procurorii, sa faca interventii in favoarea lui Ciubotaru si a companiei Electroalfa, la care fusese angajat. Cum functiona reteaua de influenta si coruptie de la ANRE? Dumbraveanu sprijinea cu informatii si protectie marile companii din domeniul energiei, care erau controlate sau depindeau de deciziile agentiei de reglementare. La schimb, companiile energetice trebuiau sa incheie contracte cu societatea Electroalfa. Cu alte cuvinte, dadeau spaga mascat! Banii ajungeau astfel la sponsorul PSD Ciubotaru, mogulul de la Botosani, cel care si-a promovat angajatul sef la ANRE. O astfel de companie care livra contracte companiei Electroalfa este ENEL Dobrogea. Procurorii au identificat ca ENEL a dat lucrari mogulului de la Botosani in valoare de circa 100 de mii de euro. ENEL Dobrogea a primit in schimb de la agentia de energie reducerea unor sanctiuni financiare de milioane de euro pentru diverse nereguli. Cercul de influenta si coruptie se inchidea intre Dumbraveanu, mogulul Ciubotaru si un director al companiei ENEL.

Toti trei au fost arestati

La prima vedere cazul pare unul banal, insa situatia poate exploda daca sponsorul PSD Ciobotaru va face declaratii compromitatoare in fata procurorilor, despre cine il protejeaza si despre cati bani a dat in campaniile electorale. Un alt aspect este ca Serviciul Roman de Informatii urmareste de ani de zile, extrem de atent, ce se intampla in sectorul energetic si la agentia de reglementare ANRE. Acum cateva saptamani, procurorii au arestat cativa simpli functionari ai ANRE, tot pentru luare de mita. De lungul anilor, SRI si DNA i-au executat pe fostul sef al ANRE, Gergely Olosz de la UDMR si pe un vicepresedinte PDL. Sunt doveziile ca hotiile din sectorul energetic, care vizeaza direct siguranta nationala, vor fi din ce in ce mai greu de facut. Sau daca se fac, te trimit direct la puscarie.

Românii au plătit factura umflată la curent pentru a finanța PSD 5.00/5 (100.00%) 5 votesAlte articole similare6 Comentarii

 1. doru a spus:

  Romanii au platit factura unflata la curent pentru a finanta USL .

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 2

 2. Pingback: STAREA NATIUNII :: ROMANII AU PLATIT FACTURA UMFLATA LA CURENT PENTRU A FINANTA PSD | Jurnalul Bucurestiului

 3. dinu a spus:

  Mi,au montat un contoar electronic defect,la scurt timp a luat foc tot ce aveam conectat in prize,aparatu inregistra haotic.am facut sesizare la ENEL,pt verificare si schimbare a contoarului,asa am aflat ca montarea contoarului nu era in baza lor de date,eu eram inregistrata cu un coantoar din 1989,mi,au cerut dovada montari.nu aveam in casa decit un bon de miscare fara proces verbal de constatarea montari,dupa un an de zile au venit sa schimbe contoarul.au bagat in laborator acel aparat electronic,si m,am trezit cu un consum de 8000 kw,un consum pe 3 ani calculat de ENEL.AM FACUT CONTESTATIE,era o suma de 4000 roni,suntem 2 persoane locuim in 2 camere ,un tv,frigider si 2 becuri.iarna fac focu cu lemne,am un consum de 45 50 de Roni pe luna .mi,au taiat curentul electric,am fost nevoita sa platesc o rata pe luna de 700 roni.am sezisat protectia consumatorului,raspunsul a fost ca situatia e penala si trebuia dati in judecata,suntem o fam.care ne ducem viata si traiul foarte greu.acest abuz facut de ENEL SI ANRE trebuie pedepsit

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 3 Thumb down 1

  • marin moroi a spus:

   toti la puscarie …. sa dea bani la oameni , multi li sa taiat curentu

   Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 1

 4. un cetetean normal a spus:

  ai dracu sa fiti de va mai saturati din furat.cat o sa mai furati ce o ti mai fura ca pe lumea cealalta tot fara nimic va duceti.nu va mai saturati sa furti din tara asta nesatuiii dracu ca asa sila ne daceti cand va vaedem pa la televizoru ala ca va milogiti ca sacrbele cand trebui sa fiti votati si dupa nu va mai ajunge nimeni la nas.furati ma ca la D zeu tot an 4 sacnduri ajungeti.HOTILORRRRRRRRRRRRRRRR UAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.v as trage an teapa pe toti astia care v as prinde ca ati bagat mainile pana la umeri sa va ambuibati nesatuilor.unde esti tu Tepes ……

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 1

 5. dodo a spus:

  Enel nu este vinovata. Compania a taxat gresit la fel ca toate celelalte companii pentru ca ANRE nu a stabilit clar regulamentul. ANRE e blamabil. Ulterior ANRE a revenit si a spus sa se reduca taxa pe certificate verzi, astfel banii taxati initial au revenit inapoi la abonati deoarece au platit mai putin decat trebuia. Asadar nimeni nu a furat pe nimeni. Exista si decizia judecatorului. Cititi-o, acolo sta adevarul in judecata nu in acuzatiile unor procurori care nu inteleg cum functioneaza reglementarile energetice. Vad ca numai “oameni normali” citesc aici, atunci insemna ca nu aveti deloc probleme sa intelegeti adevarul si sa renuntati la chestiunile simpliste de genul “aolo ne-au furat”

  Vă place sau Nu vă place? Thumb up 0 Thumb down 0


*

*

Opțional puteți adăuga imagini (JPEG)

 

Știri din aceași categorie:


Top